Gewone snuitvlieg (Rhingia campestris)

Het dilemma. Gisteren stapte ik voorbij de Verbena bonariensis en merkte een kolibrivlinder  (Macroglossum stellatarum). Even twijfelde ik. Ga ik mijn fototoestel buiten halen, met het risico dat de vogel  al gaan vliegen is, of blijf ik er gewoon naar staan kijken.
 
Ik beslis snel naar binnen te lopen om mijn camera te halen, zet de macrolens op het toestel en ren naar buiten.
Het beestje is natuurlijk al weg.
Deze zweefvlieg was echter wel van de partij, als een soort troostprijs. Een vrij algemeen verspreide zweefvlieg, in tegenstelling tot de meeste andere zweefvliegenlarves leeft de larve van dit beestje in dierlijke mest.

Eén opmerking over 'Gewone snuitvlieg (Rhingia campestris)'

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: