Fruit
Comment 1

Noten

De grote notelaar draagt dit jaar beduidend minder vruchten dan vorig jaar. Niet dat dat een wezenlijk probleem vormt, vorig jaar zijn we gestopt met noten rapen toen we 200 liter okkernoten hadden verzameld. De rest hebben we gewoon laten liggen.
Ondertussen hebben we gemerkt dat de noten van deze boom uitstekend bewaren. De laatste noten, slechts enkele weken geleden opgebruikt, waren nog van uitstekend kwaliteit, dus dit jaar gaan we zeker alle noten oprapen. Te meer omdat de eekhoorns zich toch te goed voelen om afgevallen (rijpe) vruchten te eten, zij klimmen liever in de boom op zoek naar lekkers.
Ik vermoed dat de oogst dit jaar de helft kleiner wordt. Bovendien vallen er vrij veel vruchten af. Ik heb wel de indruk dat de vruchten iets dikker zijn dan vorig jaar.
Ik vraag me af of dit het reguliere ‘beurtjarenfenomeen’ is, ofdat jullie ook een mindere oogst hebben dit jaar…

Onze hazelaars zijn nog jonge planten (aangeplant in de winter 2010-2011). Door de koude maand februari was ik er zeker van dat we nog een jaartje moesten wachten op de eerste vruchten, maar we gaan toch al van een handvol noten kunnen genieten (van in totaal vier struiken). Niet veel, maar dat laat in ieder geval al toe om al een eerste idee te krijgen van de kwaliteit van de aangeplante rassen. De noten zwellen in ieder geval op tot een zéér groot formaat.


Ook de vorig jaar aangeplante kastanjelaars hebben de voorbije weken uitbundig gebloeid. Nu alleen nog wachten op het stekelige resultaat. 

1 reactie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s