Buiten!

’t Is nu welletjes geweest. Vanaf nu moeten ze buiten maar verder groeien. Mijn levensmotto is niet voor niets ‘Having Cold is a State of Mind’. De zon schijnt iedere dag (ook al is dat vaak achter de wolken). Ik heb ze nu enkele weken in de watten gelegd op de vensterbank en voorbereid, nu moeten ze zich maar bewijzen in de echte wereld. De pompoenen en de courgettes zijn dus geplant. De eerste bloemknoppen zijn al zichtbaar. Eén pompoen van eetkwaliteit (‘Small sugar’) en drie soorten courgetten (‘Black Zucchini’, ‘Gele courgette’ en ‘Tondo de Nice), allemaal afkomstig van de nieuwe tuin. Steeds twee stuks aangeplant, we gaan hier dus heel wat pompoen- en courgettesoep eten.

Ik heb ook Pastinaak gezaaid. Rechtstreeks in volle grond. Zaaibed aangemaakt (menselijke frees gespeeld)  vlakbij de composthoop, waar vorig jaar de woelmuizen zo lelijk thuishielden bij de braambessen. De kans is dus groot dat we hier weinig pastinaak gaan eten. Maar ’t biedt me wel de mogelijkheid om de aanwezigheid van woelmuizen vast te stellen. En een val uit te zetten indien nodig.

Dit zijn mijn allereerste moestuinexperimenten, ik ben als het ware een Moestuinmaagd. Het heeft me tot voor kort nooit geïnteresseerd (en dit in tegenstelling tot tuinieren en fruit kweken)… Ook nog wat met de grondboor geworsteld om de palen van de nog aan te leggen bramenleisystemen wat dieper in de grond te zetten (zitten nu 95 cm diep).

Dit is tot nu toe in ieder geval een fantastisch week-end, eindelijk tuinieren in het warme zonnetje. Met zo’n weer wil ik ook gewoon buiten zijn. Insecten zijin ook ineens massaal aanwezig. Niet minder dan 5 verschillende lieveheersbeestjes gespot (2-stippig, 4-stippig, 7-stippig, citroenkleurig en roomkleurig lieveheersbeestje).
Waar kan ik hetzelfde weer  bestellen voor volgend week-end?

3 gedachten over “Buiten!

  1. Zes courgettenstruiken… Gelukkig ben ik niet de enige die 'overdrijft' (Ik heb twee Tondo Chiaro de Nizza (oftewel: ronde, lichtgroene van Nice' ;-)…), twee Black Beauty, één Striato d'Italia en één 'blauw-grijs gestreepte van Machteld' (naamloos ras van bij een vriendin…)
    De afgelopen jaren hadden we meestal drie planten (en dat was er minstens één te veel, dus ik ga wel buitengewoon creatief met courgette moeten worden deze zomer.)

    (Wat pompoenen betreft ben ik nog meer uit de band gesprongen, daar zwijg ik dus maar over…)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: