Hosta, Winter
Comments 2

Winterschade

Gisteren met pijn in het hart vastgesteld dat mijn Hosta ‘Lakeside Love Affair’ dood is. Ik had de plant in 2006 als geschenk gekregen in een kwekerij, toen nog een zeer klein weefselkweekplantje, twee madeliefblaadjes groot, een echt prematuur niemendalletje dat voorbestemd was als slakkenhapje.
Over vier jaar, met de nodige aandacht en verzorging, groeide dit klein lelijke eendje uit tot een mooie zwaan. Ik was er een beetje fier op. Het was dan ook de enige hosta geplant in volle grond die ik tijdens de winter van 2010 meenam uit de oude tuin. De plant was hier vorig jaar één van de blikvangers op ons geïmproviseerd terras. Maar dat was dus haar zwanenzang.

Ik heb dit jaar nog enkele planten gehad die er het loodje bijgelegd hebben. Onder andere een winterharde camelia die dan toch niet zo winterhard was (doodgevroren in koude serre). Maar dat doet me dan toch veel minder dan het verlies van zo’n plantje dat ik zelf heb groot zien worden…

2 Comments

  1. Menck says

    De Hosta 'Lakeside Love Affair' is mooi maar heeft één nadeel: hij loop zeer vroeg uit, zodat hij inderdaad het slachtoffer kan worden van late nachtvorst. Dit jaar was op dat vlak zeer extreem.

  2. Ik was tijdens die koude periode zo bezig met het beschermen van een aantal andere planten in potten dat ik niet naar mijn Hosta heb omgekeken. Ik heb enkele andere hosta die ook te vroeg zijn uitgelopen (ondermeer H. longipes f sparsa die steevast in februari uitloopt, maar die komt nu opnieuw opzetten met twee neuzen…)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s