Slakken bestrijden

Slakken hebben hier de voorbije weken een aantal planten lelijk toegetakeld. Met een grote verzameling hosta vecht ik al jaren tegen slakken. Mijn kleine stadstuin was zo goed als slakkenvrij zonder gebruik van chemicalïen. Maar met een oppervlak van 2000m² is alles een stuk omslachtiger.

Door ’s nachts enkele keren door de tuin te lopen met een zaklamp, zoek en vernietig ik de slakken . Ik gebruik daarvoor een schaar en knip de slak middendoor. Lijkt wreed, maar gooi eens een slak in glas bier, dan zie je hoe dat beest minstens een kwartier ligt te spartelen in het bier terwijl haar slijmhuid langzaamaan oplost. Dan vermoed ik dat de onvoorwaardelijke splitsing een minder gruwelijke dood is als het biologisch alternatief.
Ik doe een uurtje later nog een nieuwe ronde, meestal vind ik dan nog een hele reeks slakken in de buurt van de slakkenlijken.

Zo hield ik mijn kleine stadstuintje bijna slakkenvrij. Sinds vorige week voer ik nu ook hier enkele nachtelijke klopjachten uit en een deel van de tuin lijkt zo goed als slakvrij, maar ik zal nog wel enkele weken zoet zijn om ook de rest van de tuin min of meer onder controle te krijgen.
Ik heb voor alle zekerheid mijn naaste buren ingelicht van mijn nachtelijke activiteiten. Ik zou niet graag een nachtelijk bezoek van de politie hebben.

3 gedachten over “Slakken bestrijden

  1. Echinacea worden hier ook serieus belaagd. Maar ook die zone is sinds vandaag slakkenvrij verklaard. 't Zijn nog jonge plantjes dus die kunnen niet zoveel hebben …

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: