Oogst²

Tijd om de eerste pompoenen te oogsten. Door het gekke weer bleven de pompoenen lang groeien, dus oogstte ik slechts bij mondjesmaat. Vandaag werd alles geplukt, want veel bladgroen was er niet meer te zien. Of toch geen pompoenbladgroen, want de plek waar ik pompoenen plantte was nu één harig knoopkruid-mayhem geworden.

De ‘Marina di chioggia’ is erg productief met een tiental mooie groene vruchten, de Hubbard en de Butternut leverde slechts twee vruchten op.

Een schril contrast met de spaghetti-pompoen (of is het spaghetti-courgette?), waar ik meer dan twintig vruchten van 2 kg oogstte…

Er zal hier behoorlijk veel pompoensoep worden gegeten in de fruitberg, deze winter…

16 gedachten over “Oogst²

  1. Ik vraag het me ook af: wat doen de mensen toch allemaal met die pompoenen? Op weg naar ’t werk zie ik verschillende adressen met uitgestalde pompoenen ‘hier te koop’. Maar ik vind het wel een prachtige plant om in een rommelig hoekje te zetten.

  2. Wij snoeiden serieus in de toegelaten pompoenbegroeiing, hoe mooi die ook maar is. Trop is te veel hier ten huize Bentenge. En dan hadden we het niet eens over de hoeveelheid die jij daar op foto staan hebt. Veel pompoenplezier !

  3. De hokkaido’s vind ik heerlijk, ze hebben wat meer smaak dan vele andere pompoenen.
    Maar je hebt een mooie oogst, dat wordt pompoensoep, pompoentaart, pompoenstoofpot, pompoenovenschotel, pompoenrisotto….

  4. Ferme oogst! Ik oogst met mondjesmaat want ook hier blijven ze groeien, er worden zelfs nog nieuwe bladeren aangemaakt!. Butternut en Ushiki Kuri zijn onze favorieten.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: